De 3 beste sites met rechtenvrije afbeeldingen

Goede foto’s voor een beter vehaal

Of u nu een blogpost aan het schrijven bent uw website of folder aantrekkelijker wil maken, goede foto’s zijn onmisbaar om de aandacht van uw publiek te trekken en sfeer te geven aan uw content. Fotowebsites zoals Pixabay en Stocksnap bieden honderden miljoenen professionele foto’s aan, en het aanbod groeit met de dag.

Gratis foto’s voor commercieel gebruik

Professionele foto’s zijn vaak prijzig, en vaak is een maandabonnement vereist om toegang te krijgen tot de foto’s. Gelukkig zijn er verschillende websites met een groot aanbod mooie foto’s die u gratis, en zonder vermelding van de auteur, kunt gebruiken, persoonlijk maar ook commercieel kunt u deze stockfoto’s gebruiken. Om u te helpen de perfecte afbeelding voor je project te vinden, zetten we onze 3 favoriete websites voor gratis stockfoto’s op een rijtje, en geven we tips om effectief te zoeken naar het perfecte beeldmateriaal voor op uw website, advertentie of blogpost.

1 – Pixabay

Pixabay is een levendige community van creatievelingen die auteursrechtvrije afbeeldingen en video’s deelt. Alle inhoud wordt vrijgegeven onder de Pixabay-licentie, waardoor ze veilig kunnen worden gebruikt zonder toestemming te vragen of de kunstenaar credits te geven, ook voor commerciële doeleinden.

2 – Pexels

Pexels is een gratis stockfoto- en videowebsite-app die ontwerpers, bloggers en iedereen die op zoek is naar beeldmateriaal helpt om geweldige foto’s en video’s te vinden die kunnen worden gedownload en gratis kunnen worden gebruikt.

3 – Stocksnap

Stocksnap beschikt over een grote en mooie collectie stockfoto’s die u zowel persoonlijk als commercieel kunt gebruiken. Stocksnap probeert wekelijks nieuwe kwalitatieve foto’s te uploaden. Om uw afbeelding te zoeken kunt u via de zoekbalk of via “categories” door het menu heen bladeren. Hierdoor kunt u makkelijk filteren op welke categorie en het beste beeldmateriaal uitzoeken voor op uw website.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Venlonline gaat vanaf 1 april 2022 door onder de naam Aphelos.com. We zien je graag daar!

×