Hoe u uw website razendsnel houdt!

Een snelle website, dat wilt toch iedereen!

Een snelle website is super belangrijk, u wilt natuurlijk dat een klant niet hoeft te wachten tot uw site is ingeladen. Daarom hier een aantal tips om uw website zo snel mogelijk te houden en uw klanten niet hoeven te wachten op het laden van de site.

Litespeed Cache

Elke webpagina heeft cache, de tijdelijke opslag van een webpagina (zie het als uw geheugen). De cache zorgt ervoor dat een browser niet telkens met de CMS database contact hoeft te maken, doordat de browser deze webpagina heeft opgeslagen krijgt de bezoeker de site sneller te zien. Als een webpagina veel cache moet bijhouden kan het zijn dat de pagina trager wordt. Hierdoor moeten uw bezoekers dus langer wachten, om dit te voorkomen kunt u met Litespeed Cache, een programma dat makkelijk de cache van een website verwijdert, al deze onnodig opgeslagen cache verwijderen. Wanneer u dit doet zal uw website veel sneller worden

  1. De laadsnelheid van de pagina wordt verbeterd
  2. Gebruiksvriendelijk voor de bezoekers van de site
  3. Betere zoekmachine resultaten
  4. Sterkere webserver

De cache verwijderen van uw site doet u alsvolgt:
als eerste moet u via uw wordpress dashboard naar het kopje “Litespeed Cache”

Wanneer u hierop heeft geklikt klapt het menu zich open en ziet u het volgende menu:

Vervolgens klikt u helemaal onderaan op het kopje “Toolbox”

Vervolgens krijgt u dit scherm te zien en klikt u op “Verwijder alle cache” wanneer u dit gedaan heeft wordt uw website weer razendsnel! Wij raden u aan om dit 1x per week te doen. Het verwijderen van de cache doet Venlonline 1x per maand voor u.

Updates

Een andere tip om uw website snel te houden is het updaten van plugins, thema’s en WordPress zelf. Updates zorgen ervoor dat uw site beter beveiligd wordt, alle functies beter werken of updates hebben gehad en natuurlijk dat alles weer loopt zoals het moet en hierdoor uw site ook weer sneller wordt.

Venlonline hoopt u hierbij genoeg informatie te hebben gegeven over hoe u uw website sneller en soepeler kunt laten lopen. Mochten er nog vragen, onduidelijkheden of opmerkingen zijn horen we dat graag via onderstaande gegevens.

Contact gegevens
E-mail: info@venlonline.nl
Telefoonnummer: 0615585179

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Venlonline gaat vanaf 1 april 2022 door onder de naam Aphelos.com. We zien je graag daar!

×